logo
Geen geld voor boa

’Geen geld voor boa die burgers dwars gaat zitten’
Het merendeel van de Thoolse gemeenteraad zit niet te wachten op een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar).
Toch zou zo'n functionaris volgens de burgemeester meer dan genoeg werk hebben aan het reageren op klachten die de gemeente krijgt over overlast in de openbare ruimte.
"Wij hebben geen 70 mille over voor een boa die onze burgers een beetje dwars gaat zitten", was Han van 't Hof (ABT) duidelijk.
SP, CDA en CU vinden het meer een taak voor de wijkagenten.
Gemeentebestuur en ambtenaren praten achter gesloten deuren al maanden over hoe Tholen de financiën op orde kan krijgen voor de toekomst.
In dit project Tholen financieel in balans is overeenstemming over het bezuinigen op de boa.
De functionaris is ooit aangesteld om de overlast door hondenpoep – ergernis nummer één bij de inwoners – aan te pakken.
Maar in maart van dit jaar is hij wegbezuinigd.
Vier uren per week parkeeroverlast aanpakken is nog de enige taak.
"En nu wordt via de zijdeur een nieuwe ingevlogen", stelde Han van 't Hof in de raadscommissie bestuurszaken.
Met de West-Brabantse gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht onderzoekt Tholen momenteel het instellen van een brede boa-pool.
Deze zou ingezet moeten worden bij zaken als overlast door verwarde personen, burenruzies, jeugd- of geluidsoverlast, controles bij evenementen en terrassen, alcoholgebruik door jongeren in de horeca, controle digitaal opkopersregister, en politiecontroles betreffende woninginbraken, overvallen en straatroof.
Hinder door honden en paarden, vuurwerkoverlast en controle op parkeren van campers en aanhangers binnen de bebouwde kom zouden in de geplande uren meegenomen moeten worden.
Het zijn zaken waarover de gemeente geregeld klachten krijgt van inwoners.
Tholen heeft van de zes kleinere gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten zelfs op een na de meeste meldingen per inwoner.

Bron en copyright: Eendrachtbode 23 juni 2016
ABT lichtgrijs
ABT in de Pers
Hoger Menu Start Basishouding moet veranderen Cor Oudesluijs Cor Oudesluijs ambities De eerste zes Financiering Delta Geen geld voor boa George de Leeuw vindt het frustrerend Groot financieel probleem Kritiek van Hans Boulogne Lijst 2018 Slechtste Gemeente Telefoontje COA Wie is George de Leeuw Zondagsopenstelling 12 jaar Hans Boulogne

Valid HTML 5.0 Valid CSS Valid i18n
LogIn
© 2022 Algemeen Belang Tholen.
Externe artkelen hebben een bronvermelding,
overname eigen-artikelen is toegestaan mits met bronvermelding.

CMS        versie 220108a
Template versie 220108a
Pagina gemaakt in
Pagina aangemaakt
Laatste aanpassing
Pagina grootte
396 µsec.
23 jun 2016
01 mrt 2021
9602 bytes